Zip sáček s posuvným jezdcem – pomocník na dovolené


Balíme věci do kufru – až si budete balit zavazadlo, s nímž se budete vypravovat na dovolenou, kam vás dopraví autobus nebo letadlo, věnujte zvýšenou pozornost ukládání drobností. Na ty byste měli mít již připravené zip sáčky s posuvným jezdcem. Jsou lehké, což oceníte zejména u letecké přepravy, kde se hlídá každý dekagram, a samy o sobě nezaberou v zavazadle žádné místo. Uzavírací jezdec je spolehlivý uzávěr, jakmile sáček nebo pytel uzavřete, hermeticky utěsní daný prostor a ze sáčku nic neunikne.

zavazadla na dovolené

Poškrábání povrchu předmětů – cokoli si berete s sebou, co je náchylné na poškrábání, například elektroniku, fotoaparáty, notebooky či mobily, pečlivě zabalte do vhodné textilie a vložte spolu s ní do zip sáčku. Takto budete mít velmi precizně zabaleno cokoli a bude to zabezpečené i před hrubším zacházením se zavazadly, což se stává hlavně na letištích.

cestování letadlem

Sáčky v hotelu – v hotelovém apartmá si do sáčků se zipem ukládejte špinavé prádlo. Zpříjemníte si tím pobyt poměrně výrazně. Někteří lidé si totiž veškeré propocené oblečení ukládají do igelitových tašek a ty pak pohodí někam do skříně mezi ostatní věci. Z pootevřené tašky se pak šíří po místnosti nepříjemný zápach a bude to i špatnou vizitkou pro pokojskou a další pracovníky hotelové služby. A budete-li si k sobě zvát někoho na návštěvu, můžete docílit i pořádného faux pas.

Sáčky v přírodě – až se budete pohybovat venku a nachodíte spoustu kilometrů pěšky, nebo je najezdíte na kole, berte si s sebou více náhradních párů ponožek. Vyplatí se na to včas myslet a měnit ponožky alespoň každou hodinu. Ty propocené ukládejte do sáčku, který tu opět zabrání šíření nepříjemného zápachu. Náhradní ponožky se hodí proto, abyste netrpěli vznikem puchýřů, což se stává u mokrých ponožek. Mít nohy v suchu na cestách je základ v jakémkoli terénu, ať už jste v horách, nebo v nížině.